Flash er død?

death-of-flash

Flash er død?

 

Flash er endelig død. Tja, navnet er, om ikke andet.

Platformen, der var kendt som Adobe Flash Professional CC er nu Adobe Animate CC. Hvad betyder det? Ifølge en Adobe erklæring bebuder ændringen, der er en del af en igangværende forpligtelse til at “udvikle sig til at understøtte flere standarder,” specielt HTML5. I praksis er,svaret dog ikke meget. Mød det nye Flash, det samme som den gamle Flash, og stadig en sikkerheds brist, lukket-off road.
Den gode nyhed, i det mindste, er Adobe synes at anerkende det uundgåelige i en HTML5 verden. En simpel rebranding, hjælper ikke til at gøre det meget bedre desværre. Men Flash er altså ikke helt død endnu

Nu da Adobe Animate CC har debuteret, er der funktioner introduceret som nye vektor. artist pensler, let adgang til høj kvalitet kunst, og evnen til at rotere lærredet 360 grader fra ethvert omdrejningspunkt. Sjove ting!

Hvad det ikke gør, er at rette op på de mange forskellige sikkerhedsmæssige problemer, der har plaget Flash til dato. Flash platformen har et nyt navn, men Flash udviklings værktøjet lever videre. Det er bare ikke længere i fokus, både på grund af de negative associationer formørker mærket og fordi det er ikke længere den primære våben i en udviklers arsenal. med HTML5 er der sket en endnu større udvikling hen imod ent mere sikker platform. Så ja desværre er Flash død, for mig er det lidt en peronlig ting fordi jeg har brugt Flash siden de gode gamle Macro Media dage. Længe leve HTML5, men vi lige så stille ligger Flash i graven!

Trods min stædige fastholdelse i Flash er den (desværre) næsten total død. Jeg har haft mange sjove timer i selskab med Adobes Flash program og skabt mange sites baseret på ren Flash/PhP enda som CMS System, men den er altså for resten af verden lagt i graven R.I.P!